Sundhed

Invitation til virksomheder:

Præsentationsdag den 10. december 2024

 

Har I den rette løsning til at skabe 'tryghed i egen bolig'?

I Vesthimmerlands Kommune arbejder vi ud fra en Living Lab metode til at undersøge udfordringer i egen praksis og finde frem til de gode løsninger. Vi arbejder med et udgangspunkt i 'problemet først'. Vores Living Lab har fysiske rammer på Gundestrupgaard. For hvert rul i Living Lab’et er der et tema, som denne gang er 'Tryghed i egen bolig'. Igennem en række faser belyser vi området bl.a. ved interviews og workshops med ledere, medarbejdere og borgere. Vi undersøger problemstillingen i dybden for til sidst at finde frem til de gode løsningsforslag igennem simuleringer og prøvehandlinger.

Vi er nu nået til fasen med at finde de mulige gode løsningsforslag.

Vores vision: 

Vi giver borgere mulighed for at sove godt om natten

Vi styrker beboernes livskvalitet og selvbestemmelse gennem behovsbaseret tilsyn om natten, hvilket skaber tryghed og effektivitet for borgere og medarbejdere.

Særlige udfordringer, der er kommet frem via Living Lab:

Vi åbner for mange unødvendige døre

Vi laver et eller flere tilsyn pr. borger pr. nat, såkaldte sikkerhedstilsyn for at sikre at borgerne har det godt, ligger i deres seng, ikke er faldet eller for at tjekke deres ble. Disse tilsyn kan være forstyrrende for borgerne, selvom vi er stille, er der nogen borgere, som vågner, når vi kommer ind i deres bolig, døren knirker, lidt lys tændes.

Hvordan kan vi skabe tryghed ved borgeren og medarbejderne uden fysiske besøg?

De mange ’unødvendige’ døre der åbnes om natten, gør at borgerne, som reelt har et problem eller udfordringer, kan opleve ventetid, hvilket kan skabe uro for den enkelte borgere og evt. for hele afdelingen, også selvom personalet prioriterer de akutte opgaver først.

Det opleves at de natlige besøg kan resultere i at borgeren sover dårligt og deres døgnrytme bliver påvirket.

Kontakt og tilmelding

 

Joachim Kristensen, Velfærdsteknologikonsulent

Invitation og praktiske oplysninger

I Vesthimmerlands Kommune søger vi virksomheder til at præsentere deres løsninger til problematikken med at skabe bedre tryghed i egen bolig. Vi er i gang med at udvide vores Living Lab metode med en struktureret proces omkring præsentationer af løsninger og inddragelse af virksomheder. Dette arbejde er understøttet af Danish Life Science Cluster.

Hvis du, som virksomhed, tænker, at du har en løsning, der er relevant - så kontakt os på nedenstående kontaktoplysninger for at få en plads på præsentationsdagen.

Første præsentationsdag bliver 10. december 2024 og afhængig af behov eller popularitet planlægges en yderligere dag i januar 2025.

På dagen vil du som virksomhed få 50 minutter (30 min. til præsentation og 15-20 min. til spørgsmål til at præsentere den løsning, du mener passer til problemstillingen).
I tilhørerpanelet sidder fra Vesthimmerlands Kommune:

  • én velfærdsteknologikonsulent
  • min. én repræsentant fra IT/Sikkerhed
  • én medarbejder eller leder fra driften.

Derudover åbnes dagen op for vores nabokommuner, som kan sende repræsentanter til at lytte med og blive inspireret.

Præsentationen foregår på Gundestrupgaard, Gl. Roldvej 14, 9600 Aars.

Inden dagen vil vi gerne modtage standard databehandleraftale, betingelser, teknisk dokumentation og andet som kunne være relevant i forståelsen af jeres løsning.

Dagen er ny og vi øver os i at finde den gode måde fremadrettet. For at sikre god feedback vil en konsulent fra Danish Life Science Cluster deltage på dagen og efterfølgende indsamle feedback fra virksomhederne og de lyttende kommuner. Denne feedback er kun til brug for at forbedre præsentationsdagene fremadrettet og er ikke målrettet løsningen der præsenteres.