Idriftsættelse af gården

Her kan du blive klogere på vores planer om idriftsættelsen af gården. Gundestrupgaard omfatter 4 bygninger, et stuehus samt 3 haller, plus en garage på 88 m2. Derudover er der 20 ha jord til ejendommen, hvoraf 10 ha kan udlægges til erhvervsgrunde. 

Èn indgang for erhvervslivet

Stuehuset

Stuehuset er opført i 1864, og er senest ombygget i 1991 i stueplan og 2005 i overetagen. Boligarealet er på i alt 426 m2 plus 30 m2 kælder.

Stuehuset bliver bygningen, hvor én indgang og administrationen etableres. Én indgang vil koordinere arbejdet med virksomhederne ved at samle relevante, eksisterende kompetencer i Vesthimmerlands Kommune samt Erhverv Væksthimmerland. Ved at koordinere indsatsen og arbejde henimod samme mål, kan vi i Vesthimmerlands Kommune opnå at levere en effektiv erhvervsservice som afspejles i kommunens erhvervs- og udviklingsstrategier.

Det forventes, at renoveringen af stuehuset kan igangsættes ultimo 2023, og at indflytningen af de kommunale medarbejdere kan ske medio 2024.

Iværksættermiljø

Hal 1

Hal 1 er opført i 1954, og har gennemgået en udvendig renovering i 2010. Hallens areal er på 754 m2. Hal 1 har tidligere fungeret som kvæg- og hestestald, hvorfor den skal renoveres før den er klar til brug.

Ambitionen for Hal 1 er at etablere et miljø for iværksættere, som har brug for kontorplads og kontorfaciliteter. Miljøet vil have et særligt fokus på iværksættere, der har deres forretningsmæssige fokus inden for grøn omstilling og velfærdsteknologi.

Renoveringen og ibrugtagningen af Hal 1 har en længere tidshorisont, da der først skal skaffes kapital til den omfattende renovering. Et arbejde der pågår løbende med et håb om at få hallen i drift så hurtigt som muligt.

Test- og innovationsmiljø

Hal 2

Hal 2 er opført i 1900 og er ombygget i 1990. Hallens areal er på 539 m2.

Grøn omstilling øger vækst, konkurrenceevne og beskæftigelse og kommunen vil gå forrest for at understøtte erhvervslivet. Blandt andet vil kommunen understøtte virksomhederne i hvordan datadreven innovation kan bidrage til at fremme grøn omstilling. På den måde udnyttes de kompetencer og erfaringer, som kommunen gør sig gennem indsatserne på den digitale transformation.

Navnligt kunne aktiviteterne på Gundestrupgaard understøtte den grønne omstilling, og ikke mindst de ambitioner og potentialer, der ligger i etableringen af ”energiøer” på land i Vesthimmerlands Kommune. Det drejer sig bl.a. om tiltrækning af arbejdskraft, tiltrækning af forskning og udviklingsaktiviteter, og tiltrækning af nye virksomheder med grønne profiler, produkter og services.

Hal 2 giver mulighed for:

  • Test- og afprøvning af produkter i værkstedsfaciliteterne
  • Forskellige innovations- og udviklingsaktiviteter mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner

Det forventes, at renovering af Hal 2 påbegyndes i løbet af 2024

Living labs

Hal 3

Hal 3 er opført i 2012. Hallen er med indbygget gulvvarme, og har et areal på 617 m2.

Det er tanken, at Hal 3 skal benyttes til at udvikle Living Labs primært med udgangspunkt i velfærdsteknologi og sundhed. På sigt kunne den også anvendes til Living Labs og innovationsmiljøer indenfor andre områder – fx grøn omstilling.

Hal 3 giver bl.a. mulighed for:

  • Et showroom for velfærdsteknologi
  • Fysisk sted til test og afprøvning af velfærdsteknologi
  • Et sted til udvikling af nye sundheds- og velfærdsteknologiske løsninger
  • Etablering af studiemiljø (samarbejde med SOSU Nord, University College Nordjylland og Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser m.fl.)
  • Undervisningsmiljø samt videns- og kompetencested for medarbejdere i Vesthimmerlands Kommune
  • At organisationer og virksomheder kan mødes og hvor især innovation og nysgerrighed er i højsædet

Hal 3 er stort set indflytningsklar, og er allerede taget i brug til arrangementer, hvortil der foreligger byggetilladelser. Når den endelige godkendelse til hallens fremtidige brug er modtaget, vil hallen blive aktiveret yderligt.